Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ei sen sentään näin pitänyt mennä!

Sunnuntai 19.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksella oli puoluekokous Lahdessa 13. – 15.6.2014.

 

Kokouksen tärkein asia oli Suomen turmioon ajaneen ja sen jälkeen livohkaan lähteneen Jyrki Kataisen seuraajan valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sen myötä Suomen seuraavaksi pääminiosteriksi.

 

Keskustalaisena odotin, että kokoomuslaiset olisivat valinneet puolueensa puheenjohtajaksi Jan Vapaavuoren. Toisaalta hieman ”pelkäsin” Vapaavuoren valintaa, sillä hän olisi ollut kokoomuslaisittain pätevä tehtäväänsä.

 

Onneksi kokoomuslaiset olivat jonkinlaisessa hurmostilanteessa ja valitsivat puheenjohtajakseen Alexsander Stubb´n.

 

Heti valinnan jälkeen tiesin, että Stubb´n valinta oli Kokoomuksen kannalta selkeä virhevalinta, mutta toisaalta olin tyytyväinen, että näin Kokoomus päätti.

 

Olin varma, että Stubb´n valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sitä kautta Kataisen surkean pääministerikauden jälkeen uudeksi pääministeriksi oli onni Keskustan kannalta – Stubb ei osaa toimia siten kuin Suomen pääministerin pitää toimia.

 

Olin oikeassa ja nyt joudun toteamaan , että Suomen kannalta Stubb´n pääministeriys on ollut ja on yhä pahenevassa  mielessä suuri onnettomuus Suomelle.

 

Ennenaikaisten eduskuntavaalien puolesta puhuminen on ollut minulle tähän saakka vierasta, mutta nyt olen kallistunut sille kannalle, että eduskuntavaalien järjestäminen tammi – helmikuussa nopeuttaisi Suomen selviytymistä Kataisen-Stubb´n aikaansaamasta sekasorrosta; se olisi Suomen etu.

 

Asetan toivoni SDP:n suhtautumisella ja toivon, että se puheenjohtajansa Antti Rinteen johdolla päättää kaataa Stubb´n hallituksen ja sitä kautta luoda mahdollisuuksia Suomen pelastamiselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Jyrki Katainen, Antti Rinne, , ennenaikaiset eduskuntavaalit, Jan Vapaavuori,

100.000.000.000 euron lainamäärä rikkoutuu ensi vuonna!

Torstai 4.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Nettiosoitteessa www.velkakello.fi voimme seurata reaaliaikaisesti Suomen valtion velkamäärän kasvamista.

 

Kirjoitan näitä rivejä maanantaina 1.9.2014 illansuussa ja tällä hetkellä Suomen valtionvelka on ylittänyt 94 miljardia euroa.

 

Summa merkitsee, että valtionvelkaa on nyt yli 17.000 euroa jokaista suomalaista kohti.

 

 

 

Suomalaiset asettivat suuria odotuksia ihmemies-Stubbin ja Antti Rinteen laatimalle ensi vuoden budjetille, mutta turhaan, sillä Suomen velkaantuminen jatkuu.

 

Elämme yli varojemme ja vanha suomalainen sananlasku

 

”Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa"

 

pätee Stubbin ja Rinteen johdolla meihin kaikkiin suomalaisiin.

 

Stubb ja Rinne laativat ensi vuodelle budjetin, jossa uutta velkaa otetaan 4,5 miljardia euroa.

 

Kun ensi vuoden talousnäkymissä huomioidaan se, että loppuvuonna 2014 valtiovelka kasvaa nykyisestä 94 miljardista vielä ainakin kolmella miljardilla, joudutaan virallisissakin laskelmissa lähtemään siitä, että ensi vuoden aikana rikkoutuu sadan miljardin euron raja Suomen valtiovelassa!

 

Kokonaan toinen asia on se, että ketkä uskovat 4,5 miljardin suuruisen lisävelan ottamiseen.

 

Villi, mutta ilmeisen realistinen veikkaukseni on, että ensi vuonna Suomen valtio joutuu ottamaan uutta valtiovelkaa ainakin saman summan kuin tänä vuonna eli 7,4 miljardia!

 

Perustan veikkaukseni sille, että valtiovarainministeriön ennusteet elokuun alussa ja elokuun lopussa erosivat toisistaan 0,5miljardilla.  Jos VM:n ennusteet kasvavat 0,5 miljardia per kuukausi, niin päädymme 7,4 miljardin suuruiseen lisävelantarpeeseen jo hyvissä ajoin ennen huhtikuulle ajoittuvia eduskuntavaaleja.

 

Pitäkää mielessä Stubbin sekä Rinteen nyt ”lupaamat” velanottoennusteet ja muistakaa tarkastella niitä silloin, kun Suomi valmistautuu vaaliuurnille ensi vuoden huhtikuussa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtiovelka, valtiovelka ylittää 100 miljardia, valtiovelka 100.000.000.000 euroa, Alexander Stubb, Antti Rinne, Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa, www.velkakello.fi,

Huomista kohti - rohkea Keskusta

Tiistai 19.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Otsikkoslougan oli taustalla, kun Keskusta järjesti ”Pyörät pyörimään” –tempaukseen liittyneen…

 

 

…Punamultaillan…

 

…eilen Ruovedellä.

 

Iltatapahtuman teema antaa viitteitä, että kyseessä olisi ollut Keskustan ja SDP:n yhteinen tilaisuus.

 

 

 

 

puna1

 

Niin se olikin, sillä Pyörät pyörimään –tempaus eteni eilen Ruovedelle ja siellä järjestettiin puheenjohtajien Juha Sipilän ja Antti Rinteen mielenkiintoinen keskustelutilaisuus, johon myös yleisö sai kysymyksillään osallistua.

 

Minulla on mökiltäni matkaa Ruovedelle 64 kilometriä ja olen tyytyväinen, että tuli lähdettyä matkaan!

Olin hyvissä ajoin paikalla ja kuvasin esiintyjäkorokkeen ennen tilaisuuden alkamista!

 

 

 

 

puna2

 

 

Keskustan puoluetoimisto oli saanut tilaisuuteen huippujuontajan eli ex-kansanedustaja Markku Laukkasen, jolla on muutaman kansanedustajakauden kokemuksen lisäksi toimittajatausta.

 

Kiittelin Laukkasta kädestä pitäen tilaisuuden jälkeen ja annoin hänelle tunnustusta hyvin johdetusta tilaisuudesta.

 

 

 

 

puna3

 

 

Yleisöä oli Ruoveden Haapasaaren lomakylässä järjestetyssä tilaisuudessa ”tupa täynnä” eli yli 300 henkilöä.

 

Yleisöä oli paikalla ympäri Pirkanmaata.

 

 

 

 

puna4

 

 

Puheenjohtajat keskustelivat leppoisasti ja yleisö antoi suuren tunnustuksen Antti Rinteelle, joka toi Sipilälle lahjaksi pari kuljetuspakkausta, jotka sisälsivät Valion valmistamaa palautusjuomaa – palautusjuoman arvoa lisäsi se, että se oli alun perin tarkoitettu Venäjän vientiin.

 

Sipilä laittoi Rinteen lahjajuomat jakoon ja hyvin ne näyttivät kelpaavan sille pyöräilijäjoukolle, joka oli aloittanut Sipilän johdolla matkan Rovaniemeltä jo elokuun 12. päivänä.

 

 

 

 

puna5

 

 

Täytyy sanoa, että oli ilo seurata ilmiselvästi samoilla aaltopituuksilla olevien puoluejohtajien keskustelua.

 

 

 

 

puna6

 

 

Sipilän ja Rinteen ilmeet tiukkenivat aavistuksen verran vain silloin, kun keskusteltiin oppivelvollisuusiän nostamisesta.

 

Rinne vakuutti, että kysymyksessä on kustannusten osalta ehdoton katto 15 miljoonaa euroa ja tuo summa sisältää myös kuntien kontolle lankeavat kustannukset.

 

 

*************

 

 

Punamultailta oli onnistunut tilaisuus ja sen annissa oli paljon sellaisia asioita, jotka ovat mainioita ainespuita myös tällä saitilla käsiteltäviksi. En lupaa mitään, mutta katsotaan!

 

 

Harmittelen niiden puolesta, jotka eivät olleet läsnä tilaisuudessa ja arvostan taas niitä, jotka monilta muilta kiireiltään halusivat olla paikalla.

 

Pyöräilykaravaani saapuu Tampereelle tänään ja toivottavasti saan jo huomenissa kertoa tuoreeltaan Tampereen tapahtumista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyörät pyörimään, Juha Sipilä, Antti Rinne, oppivelvollisuusiän nostaminen, Ruovesi, Haapasaaren lomakylä, Markku Laukkanen, Punamulta, Punamultailta,

Pyörät pyörivät kohti Pirkanmaata

Perjantai 15.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan ”Pyörät pyörimään” –tapahtuma alkoi Rovaniemeltä elokuun 12. päivänä ja saapuu määränpäähänsä Hyvinkäälle torstaina 21.8.2014.

 

Tapahtuman tarkoituksena on herätellä yhdessä tekemisen henkeä, keskustella avoimesti edessämme olevista päätöksistä sekä tietysti kannustaa liikkumaan.

 

Keskusta kutsuu tapahtumaan päättäjiä, työnantajia, yrittäjiä, työntekijöitä, työttömiä, eläkkeellä olevia, opiskelijoita – ihan tavallisia suomalaisia.

 

Matka Rovaniemeltä Hyvinkäälle taitetaan pyöräillen ja matkaa kertyy kaikkiaan 949 kilometriä.  Pyöräilykaravaania johtaa koko ajan Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

 

Karavaani matkaa tänään Oulusta Ylivieskaan ja jatkaa matkaansa kohti Pirkanmaata siten, että Virroille saavutetaan maanantaina 18.8.2014 puolenpäivän tienoilla.

 

 

pyo1

 

 

 

Maanantaina saavutaan Ruovedelle ja siellä järjestetäänkin ainutlaatuinen…

 

…PUNAMULTAILTA…

 

…jossa on Juha Sipilän lisäksi paikalla SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

 

Ruoveden tilaisuus järjestetään Haapasaaren leirintäalueella ja se alkaa klo 18.00.

 

*********

 

 

pyo2

 

 

Pyörät pyörimään –tapahtuma saapuu Juha Sipilän johtamana Tampereen Keskustorille tiistaina 19.8. klo 14.30.

 

MSL-Tampere järjestää Keskustorilla kaikille avoimet pärekorinheittokilpailut ja uskomme, että myös Juha Sipilä tarttuu pärekorin sangasta kiinni ja heittää pärekorin mahdollisimman pitkälle.

 

Pärekorinheittokilpailut alkavat jo hieman ennen kuin pyöräilykaravaani saapuu Keskustorille.

 

Tiistai-illan päätapahtuma Tampereella on Laukontorilla, jossa Keskusta järjestää Yrittäjäillan yhdessä Pirkanmaan Yrittäjien kanssa.

 

Yrittäjäillan paneelissa esiintyvät Juha Sipilän ohella Pirkanmaan Yrittäjien edustajat puheenjohtajansa Veikko Kiilin johdolla.

 

 

***********

 

 

pyo3

 

 

 

Keskiviikkona 20.8.2014 klo 8.00 karavaani aloittaa matkanteon Keskustorilta kohti Lempäälää ja Toijalaa.

 

 

Tervetuloa kaikkiin Pirkanmaalla järjestettäviin tilaisuuksiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyörät pyörimään, www.pyoratpyorimaan.fi, Juha Sipilä, Antti Rinne, Punamultailta, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Teuvo Hakanen, Tapani Tienari, Yrittäjäilta, Pirkanmaan Yrittäjät, pärekorinheitto,

Monet ministerit joutuivat hyppäämään liian suuriin saappaisiin

Perjantai 8.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Viime päivien – jopa viime hetkien tapahtumat ovat osoittaneet, että Kataisen - Urpilaisen otteen kirvottua maamme hallituksen peräsimestä on ajauduttu entistäkin hallitsemattomampaan tilanteeseen.

 

Lukeudun niihin, jotka totesivat Suomelle koituvan ongelmia, kun Kokoomuksen puoluekokous valitsi Alexander Stubb´n Kokoomuksen puheenjohtajaksi.

 

En kuitenkaan osannut ennakoida, että Stubb´n valinta olisi muodostunut sellaiseksi katastrofiksi maallemme kuin nyt näyttää käyneen.

 

Pelkään, että nyt nähtyyn ja koettuun pätee tunnetun TV-mainoksen toteamus:

”Eikä tässä vielä kaikki!”

 

Stubb´n eilinen kieltäytyminen saapumasta eduskunnan talousvaliokunnan kokoukseen, kun siellä käsiteltiin Venäjä-pakotteita, osoittaa hänen vajavaista kykyään hahmottaa asioita, jotka kuuluvat Suomen pääministerin tärkeimpiin tehtäviin.

Arvostan puhemies Eero Heinäluoman lausuntoa Stubb´n poisjäännistä.

 

 

************

 

Petteri Orpon (kokoomus) kykenemättömyys maa- ja metsätalousministerin tehtävään oli selvää jo alusta alkaen, mutta Venäjä-pakotteiden tullessa voimaan on Orpon ”orpous” tullut kaikille selväksi.

 

Tiedotusvälineet kertovat, että Orpo on kutsunut koolle ministeriön kriisipalaverin ja siellä käydään läpi, mitä tuottajien ja elintarviketeollisuuden auttamiseksi voidaan tehdä.

 

Kuka uskoo Orpon pystyvän auttamaan viljelijöitä, elintarviketeollisuutta, elintarvikealan työntekijöitä ja Suomea tässä tilanteessa – en ole varmaan ainoa, joka tietää Orpon olevan tässä tilanteessa voimaton!

 

 

*************

 

 

Ministeri, jolla pallo näyttää olevan kadoksissa, on valtiovarainministeri Antti Rinne (sdp). Rinne maalailee julkisuuteen, että Suomen kansantalous nousisi tänä vuonna 0,2 % ja ensi vuonna peräti 1,4 %!

 

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaeukko, kun voi sanoa, että valtiovarainministerin tilannetaju ei ole tästä maailmasta!

 

 

**************

 

 

 

En ole ollut ennenaikaisten eduskuntavaalien kannattaja, mutta parin viime päivien kokemukset panevat odottamaan demareilta vastuullisia päätöksiä ja luopumista hallitusvastuusta.

 

Demarien lähtö hallituksesta olisi heille itselleen suuri mahdollisuus ja kun se kaataisi Stubb´n hallituksen, niin se olisi mahdollisuus myös Suomelle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eikä tässä vielä kaikki, Stubb, Petteri Orpo, Antti Rinne, demarien lähtö hallituksesta, SDP:n lähtö hallituksesta, ennenaikaiset eduskuntavaalit,

"Kun kolme tuon lisäksi saan, vain kaksi puolesta tusinasta puuttuu"

Torstai 3.7.2014 - -Esko Erkkilä-

Tunnettehan jutun metsästäjästä, joka jäniksen jäljet nähtyään sanoi:

 

”Kun kolme tuon lisäksi saan, vain kaksi puolesta tusinasta puuttuu.”

 

 

Metsästäjän ajatuksenjuoksu tuli etsimättä mieleen, kun kuunteli Stubb´n ja Antti Rinteen sepustuksia minihallitusneuvottelujen jälkeen.

 

Herätti heti epäilyksiä, että miten Kataisen – Urpilaisen perintöprinssi-kaksikko olisi noin nopeasti löytänyt 1,1 miljardin säästöt.

 

Nopeasti paljastuikin, että Alexander Stubb ja Antti Rinne yrittivät huijata suomalaisia, sillä he olivat laskeneet suunnittelemiensa toimenpiteiden teoreettiset vaikutukset peräti neljälle seuraavalle vuodelle!

 

 

**********

 

 

Stubb ja Rinne ovat todellisia pätkäministerejä, sillä seuraavat eduskuntavaalit järjestetään viimeistään 19.4.2015.

 

Eduskuntavaalien järjestäminen vajaan kymmenen kuukauden kuluttua merkitsee, että Stubb´lla ja Rinteellä on mandaatti puhua loppuvuoden lisäksi ainoastaan vajaat neljän kuukauden pätkästä ensi vuodesta.

 

Tosiasioista välittämättä Stubb ja Rinne retostelivat suunnitelmistaan seuraaville neljälle vuodelle!

 

Käsittämätöntä sumuttamista miehiltä, kun varmasti tiesivät, että nykyinen hallituspohja ei jatka ensi kevään jälkeen.

 

Harmillista, että suomalainen media astui muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Stubb´n ja Rinteen asettamaan miinaan.

 

Helsingin Sanomat ansaitsee erityiskiitoksen, sillä se otti tiukan kannan Stubb´n ja Rinteen huijausyritykseen.

 

 

***************

 

 

Stubb´n ja Rinteen menettelyä kansa kutsuu valehtelemiseksi.

 

Uskommeko valehtelijoihin?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Antti Rinne, minihallitusneuvottelut, Stubbin hallitus aloitti vippaskonsteilla, Stubbin hallitus huijasi, Stubbin hallitus yritti huijata, "Kun kolme tuon lisäksi saan, vain kaksi puolesta tusinasta puuttuu",

« Uudemmat kirjoitukset